Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De hoeveelheid en frequentie van de behandeling is afhankelijk van de patiënt en de klacht.Aan de hand van het osteopathisch onderzoek wordt een behandeling opgesteld. Na een 3-tal behandelingen wordt het behandelplan geëvalueerd. Soms is een een halfjaarlijkse controle aangewezen. Indien nodig wordt er samengewerkt met een andere discipline en/of zorgverlener.

Wat kan ik verwachten na een behandeling?
Er wordt tijdens de sessie een nieuw evenwicht gecreëerd, waarop iedereen weer anders reageert. Het kan in het begin gepaard gaan met toename van de symptomen, maar meestal voelt men zich heerlijk ontspannen en meer in balans. Bij de meeste klachten is na 3-4 behandelingen een duidelijke verbetering merkbaar. Drink na de sessie voldoende water (1,5 liter water per dag is sowieso aangewezen).

Kan ik na een behandeling intensief sporten?
Na de behandeling kan je beter niet intensief sporten, maar ontspannen bewegen mag zeker. Je gunt je lichaam best de rust om het herstel in te zetten.

Is osteopathie veilig tijdens de zwangerschap?
De osteopathische behandeling tijdens de zwangerschap is niet belastend voor baby of moeder. Ook na de bevalling kan een behandeling het herstelproces van moeder en kind bespoedigen.

Wat neem ik mee?
Graag zelf een badhanddoek voor de behandeltafel en een kleinere handdoek voor hoofdeinde mee te nemen. En eventueel ook een fleece-dekentje.

Wat neem ik mee voor mijn baby?
Een grote en kleine tetradoek is voldoende. Tijdens de behandeling is het zeker mogelijk de baby indien nodig (borstvoeding of een flesje te geven.

Waar kan ik parkeren?
Parkeren kan voor de garagepoort op de oprit. Er is ook voldoende parkeergelegenheid in de straat . De bel bevindt zich op de oprit rechts.

Hoeveel krijg ik terugbetaald?
U krijgt van mij een attest dat u kan aanbieden aan uw ziekenfonds. Er wordt een tussenkomst voorzien van 10 euro per consultatie met een minimum van 5 en een maximum van 10 consultaties per kalenderjaar, afhankelijk van het ziekenfonds waarbij je aangesloten bent. Sommige aanvullende verzekeringen (DKV, AXA etc.) voorzien, in specifieke polissen, een hogere terugbetaling van osteopathische zorg. Ik raad aan om dit zeker na te vragen bij uw verzekeraar.

Heb ik een voorschrift van de dokter nodig?
Een medisch voorschrift is niet nodig om een osteopaat te raadplegen.

Hoe kan ik betalen?
Betalen kan cash of met de bank- of payconiq app.