Behandeling van baby's is al mogelijk vlak na de geboorte. Het lichaam van de baby kan aan grote krachten blootgesteld zijn geweest als gevolg van de ligging in de baarmoeder of tijdens de bevalling door te plotse of langdurige druk. Zichtbare asymmetrie van de schedel en aangezicht is daar soms een indicatie van. Hierdoor kan een verstoring van de beweeglijkheid van de schedel, wervelkolom of elders in het lichaam ontstaan.

Waar men als ouder ook op kan letten is of de baby een voorkeur heeft om het hoofd naar één kant gedraaid te houden en/of de baby de neiging heeft om zich naar achteren te overstrekken.

Bij baby’s zijn meestal 2 tot 5 behandelingen nodig, maar vaak kan al na één behandeling verbetering gemerkt worden.

Bij de iets oudere kinderen kunnen o.a. valpartijen, operaties, doorgemaakte infecties, emotionele belasting of een groeispurt klachten veroorzaken.
Door de zachte technieken zijn bijwerkingen zeldzaam en wordt een behandeling door een kind als aangenaam ervaren. 

Osteopathie is geen vervanging voor een behandeling door een arts. Bij ziekte of acuut letsel moet u deze altijd eerst raadplegen.     

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van klachten waarmee u bij de osteopaat terecht kunt. Als u niet zeker weet of uw klachten te behandelen zijn, neem dan zeker contact op.

·  Spijsverteringsklachten zoals reflux, darmkrampjes of constipatie
·  Overmatig en ontroostbaar huilen
·  Voedingsproblemen zoals zuig- of slikproblemen
·  Ondersteuning bij de behandeling van het tongriempje 
·  Asymmetrie van de schedel of aangezicht, voorkeurshouding van het lichaam of hoofdje
·  Slaapproblemen
·  Eczeem
·  Chronische oorontsteking
·  Buikpijn
·  Gedragsproblemen
·  Groeipijnen
·  Ondersteuning bij orthodontie